PAGES

Tuesday, July 26, 2011

Chutney Restaurant

Chicken Tikka Masala
Dun Chicken Briyani
Salmon Tikka
 Pictures taken by Sidney

Hello semua !! mentang-mentang kita dan nak start puasa , saya asyik story pasal makanan jer kan.....bukan apa saya nih suka share info dan pengalaman saya dengan korang semua. Manalah tahu kan you all happend to be in Petaling Jaya area so boleh lah dine di Chutneys restoran. 

Chutney's restoran adalah restoran yang menyajikan masakan original India Utara. Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan adalah buatan sendiri. Hiasan dalaman restoran sangat cosy dan damai sedap mata memandang. Saya order menu seperti gambar di atas dan rasa nya memang yummy terbaik kira saya boleh kasik 3 *** memang sedap dan lazat harga pun berpatutan, rugi kalau tak try.....:-D

Selain itu Chutney's juga menyediakan perkhidmatan katering untuk birthday party, weeding , office event or any occasion just call them to make your booking. Salim adalah ketua Chef dari Calcutta yang bertanggungjawab untuk memastikan hidangan dan menu yang disediakan up to their standard. Lassi, Kebab, Tikka, Tandoori, Masala, Vendaloo, beriani dan Roti adalah menu popular yang kerap diorder oleh pelanggan mereka. 

My highly recommendation you all should come and try the food. Tambahan pula next Monday kita akan start mengerjakan ibadah puasa so maybe you can mark Chutneys as one of your list untuk berbuka puasa bersama orang yang tersayang. So setakat ini sahaja celoteh dari saya buat masa ini....kita akan berjumpa lagi dengan another restoran di sekitar Lembah Klang.




Lot 1, Jalan 8/1E, Section 8, 
46050 Petaling Jaya, Selangor. 
Tel: 6-03-79547727 

4 comments:

  1. Chicken Tikka Masala looks delicious, berliur oh.

    ReplyDelete
  2. Massy itu baru kau tengok ja belum lagi rasanya....silap haribulan melakat terus di restoran tu...hehehe.

    ReplyDelete
  3. SubhanAllah.. nampak sedap sis
    lama tidak dapat mkn chicken tikka masalah
    selepas di Afrika... Kat Msia susah nak
    cari yg betul2 superb... thanks..
    balik Msia blh cuba tempat nih...

    kita berdua giler indian food... hu3

    ReplyDelete
  4. Nur Misnan Malaysia kaya dengan makanan.....cepat² balik hehehehe.....

    ReplyDelete

Thanks for your comments much appreciated !